Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

20 φράσεις που... μαλλιάζει η γλώσσα κάθε μαμάς να λέει


Το αγγελούδι σας, σας έχει χαρίσει και συνεχίζει να σας χαρίζει τις ομορφότερες και τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές της ζωής σας -αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Οι τρυφερές και πολύτιμες στιγμές που θα σας δώσει δεν εξαργυρώνονται, όμως, ας είμαστε ειλικρινείς: ορισμένες φορές για να γίνει αυτό που ζητάτε μπορεί να χρειαστεί να το πείτε περίπου 17 χιλιάδες φορές. Συγκεντρώσαμε μερικές από τις κλασικότερες των κλασικών φράσεις που ο μέσος γονιός αναγκάζεται να πει πολλές, πολλές φορές.


1. Βγάλε το χέρι απ' το στόμα!: Όταν τα δόντια αρχίζουν να βγαίνουν, χέρια αρχίζουν να... μπαίνουν στο στόμα του παιδιού. Χέρια που έχουν πιάσει το χώμα από κάθε γλάστρα στο μπαλκόνι -στην καλύτερη περίπτωση...

2. Βάλε παπούτσια, φεύγουμε. : Τα παιδιά όλου του κόσμου έχουν κάνει μια μυστική συμφωνία κατά των γονιών όλου του κόσμου: αρνούνται να βάλουν τα παπούτσια τους. Κυρίως όταν ο χρόνος είναι αφόρητα πιεστικός.

3. Φτύσ' το, φτύσ' το! : Ή, εναλλακτικά, το πανικόβλητο «Τι είναι αυτό που έχεις στο στόμα σου;».

4. Κοιμήσου! : All time classic. Βάζετε το παιδί στο κρεβάτι του. Διαβάζετε παραμύθι. Κάνετε αγκαλίτσες. Δίνετε φιλάκι για καληνύχτα και φεύγετε. Τότε, θυμάται ότι θέλει να πάει στην τουαλέτα/ να πιει γάλα/ να παίξει με το αυτοκινητάκι που του πήρε η νονά του πρόπερσι -και τα «μαμά» είναι αμέτρητα.

5. Κατέβασε τα πόδια σου απ' το τραπέζι...: Φράση με συχνότατη χρήση εντός και εκτός σπιτιού -το ύφος που θα ειπωθεί εξαρτάται συχνά από το μέρος που βρίσκεται το εν λόγω τραπέζι (αν σας βλέπουν και ξένοι είναι εντονότερο).6. Σήκω απ' το πάτωμα! : Ή απ΄το δρόμο. Ή απ' το χώμα.

7. Θα μετρήσω μέχρι το 3. Ή, για την ακρίβεια: θα μετρήσω μέχρι το 3 έξι-εφτά φορές, μέχρι να πιάσει.

8. Πρόσεχε! Πρόσεχε! ΠΡΟΣΕΧΕ! : Πόσα «Πρόσεχε!» λέει κατά μέσο όρο ένας γονιός το χρόνο άραγε;

9. Όχι στο κεφάλι! : Αν έχετε περισσότερα από ένα παιδιά σε κοντινή ηλικία, τότε ξέρετε ότι οι... φάπες είναι μάλλον αδιαπραγμάτευτες. Επομένως σας μένει απλά να διαχειριστείτε το πού θα πέσουν.

10. Μάζεψε τα παιχνίδια σου. : Κάθε μέρα, δέκα φορές τη μέρα.

11. Θα δούμε. : Κάθε φορά που δεν θέλετε να πείτε ένα στεγνό «όχι».

12. Τελείωνε με το γάλα. : Ή, επίσης: «Τι το ‘χεις και το λιβανίζεις τόση ώρα; Πιες το να φύγουμε!».

13. Σε λίγο. : Είναι η σταθερή απάντηση σε ερωτήσεις όπως «Φτάνουμε;» ή «Πότε θα πάμε στις κούνιες;».

14. Πήγαινε (αμέσως) να πλύνεις τα χέρια σου : Η φράση συχνά συνοδεύεται από τσεκάρισμα στα χέρια, μετά την κλασική απάντηση «Τα έπλυνα!», περίπου ένα δευτερόλεπτο μετά.

15. Βάλε παντόφλες! : Ή «Μην περπατάς ξυπόλητος/η». Πόσες φορές το έχετε πει;

16. Η μαμά μιλάει (στο τηλέφωνο) τώρα. : Πάντα, σε κάθε κουβέντα που προσπαθείτε να ανοίξετε.

17. Γρήγορα για μπάνιο! : Συχνά ακολουθείται και από το «Θα μετρήσω μέχρι το 3» ή το «Δεν θα το ξαναπώ!».18. Όποιος δεν τρώει όλο του φαγητό... : Δεν ψηλώνει/ Δεν θα φάει παγωτό/ Μένει μικρούλης/ Δεν γίνεται δυνατός (σαν το μπαμπά, συμπληρώνουν μερικοί) / Δεν σηκώνεται απ’ το τραπέζι.

19. Σσσςς! Κοιμάται ο αδερφός σου. : Όταν το ένα παιδί έχει κοιμηθεί και το άλλο παραμένει ξύπνιο και σούπερ δραστήριο.

20. Σ' αγαπάω! : Έχει μαλλιάσει η γλώσσα σας να του το λέτε, δύο, πέντε, εκατό φορές τη μέρα. Και πολύ καλά έχει κάνει.

- See more at: http://www.mama365.gr/25201/20-fraseis-poy-malliazei-h-glossa-kathe-mamas-na.html#sthash.9c5xrS50.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sosialiste....