Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Συμβουλές για όμορφα μάτια



Τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής μας αλλά και της ηλικίας μας...
Οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια είναι αποτέλεσμα τριών κυρίως παραγόντων: του χρόνου, της έκθεσης στον ήλιο και των εκφράσεων του προσώπου, οπότε αντί να κατσουφιάζετε και να προσθέτετε κι άλλες ρυτίδες ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να αποκτήσετε υπέροχα μάτια και να πείτε αντίο στο "πόδι της χήνας".

Ενυδάτωση
Όταν η επιδερμίδα μας είναι αφυδατωμένη "σπάει" πιο εύκολα και πιο γρήγορα, οπότε μην ξεχνάτε να απλώνετε καθημερινά πρωί- βράδυ μία πλούσια σε ενυδατικά συστατικά κρέμα ματιών και να πίνετε αρκετό νερό.
Στις μεγαλύτερες όμως ηλικίες, όπου οι ρυτίδες είναι πιο βαθιές είναι απαραίτητη -πρωί και βράδυ- μία αντιρυτιδική κρέμα, η οποία ενεργοποιεί τις διαδικασίες ανάπλασης των κυττάρων του δέρματος.

Απαλές και προσεκτικές κινήσεις
Όταν βάζετε κρέμα θα πρέπει οι κινήσεις γύρω από τα μάτια να είναι ιδιαίτερα απαλές και προσεκτικές και πάντα να έχετε καθαρά χέρια. Βάλτε λίγη κρέμα κάτω από τα μάτια και με απαλές κινήσεις των δαχτύλων, που σχηματίζουν «οκτάρια» γύρω από αυτά , από έξω προς τα μέσα, απλώστε την ταμποναριστά μέχρι να απορροφηθεί.

Μην ξεχνάτε το ντεμακιγιάζ ματιών
To ντεμακιγιάζ είναι απαραίτητο για να αφαιρεθούν οι ρύποι και η κρέμα. Έτσι προστατεύετε τα μάτια σας από μολύνσεις και ερεθισμούς.

Μην αφήνετε τα μάτια σας εκτεθειμένα στον ήλιο
Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου προκαλούν την παραγωγή ελεύθερων ριζών στο δέρμα. Αυτή η διαδικασία, επίσης, καταστρέφει τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης και μετατρέπει τις λεπτές γραμμές που φαίνονται αχνά σε βαθιές ρυτίδες. Γι' αυτό, πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα αντιηλιακή κρέμα ματιών. Επιπλέον, είναι απαραίτητα τα γυαλιά ηλίου τα οποία προστατεύουν την περιοχή και βοηθούν στην αποφυγή του συνοφρυώματος, το οποίο δημιουργεί νέες ρυτιδες.

Αποφύγετε τα ξενύχτια

Ο επαρκής ύπνος θεωρείται σημαντικό στοιχείο, καθώς βοηθά τόσο στην αποφυγή των ρυτίδων όσο και των μαύρων κύκλων που επίσης προσθέτουν χρόνια.

NEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sosialiste....