Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Γεμιστά μελομακάρονα



Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει ένα μέτριο σιρόπι.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, αναμιγνύοντας όλα τα υλικά της μέσα σε μπολ.
Ανακατεύουμε με το χέρι μέσα σε μια λεκανίτσα το λάδι μαζί με το  με βούτυρο, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και στη συνέχεια το αλεύρι λίγο-λίγο ώσπου να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθουμε στην αρχή μικρές μπάλες. Πιέζουμε με τις παλάμες μας και φτιάχνουμε στρογγυλά πιτάκια διαμέτρου 8 εκ. περίπου.
Τοποθετούμε στο κέντρο τους από 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τη σκεπάζουμε διπλώνοντας τη ζύμη αριστερά-δεξιά πάνω από αυτή. Πιέζουμε ελαφρά την πάνω και την κάτω άκρη του μελομακάρονου να κλείσει η γέμιση.
Αραδιάζουμε τα μελομακάρονα σε ταψί αλειμμένο με  βούτυρο και τα ψήνουμε σε δόσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Τα σιροπιάζουμε κάθε φορά που βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί, ρίχνοντας το σιρόπι κρύο και λίγο-λίγο με κουτάλα μέσα στο ταψί. Αφήνουμε τα μελομακάρονα να απορροφήσουν, γυρνώντας τα και από την άλλη πλευρά.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη γέμιση


www.facebook.com/periptero.papagou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sosialiste....