Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Pokemon Go: Κυνηγώντας πόκεμον στους δρόμους της γειτονιάς σου

Ο "Πίκατσου", ο "Τσάρμαντερ" και ο "Μπούλπασαρ" σε περιμένουν να τους πιάσεις κάπου εκεί έξω. Το νέο παιχνίδι που μπλέκει την εικονική πραγματικότητα με την ζωή
Βασίλης Σφήνας
Ιούλιος 11 2016 10:38


Φρενίτιδα επικρατεί
σε χιλιάδες χρήστες ανά τον κόσμο με το νέο mobile παιχνίδι που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα αγαπημένα pokemon που πριν λίγα χρόνια μέσω των Game Boy της Νitendo δεν άφηναν κανέναν μικρό ασυγκίνητο. Οι εξέλιξη των pokemon σε νέα level, οι μάχες με φίλους και οι ανταλλαγές ήταν στη ημερήσια διάταξη. Οι μικροί όμως μεγάλωσαν, οι παιχνιδοσυσκευές παραχώρησαν πολύ έδαφος στα smartphones και οι υπεύθυνοι είπαν να αναθερμάνουν τώρα μια παλιά αγάπη λανσάροντας το Pokemon Go.

Έτσι, αν δείτε γύρω σας άτομα σε πάρκα, πλατείες, βουνά και λίμνες να κοιτάζουν μετά μανίας μέσα από την κάμερα του κινητού τους δε θα είναι γιατί θα θέλουν να απαθανατίσουν το τοπίο αλλά μάλλον γιατί θα προσπαθούν να πιάσουν κάποιο pokemon που "βρίσκεται" εκεί.



Pokemon GO – [Google Play Link], [App Store Link]

Το παιχνίδι είναι τελευταίας γενιάς και οι χρήστες δε θα είναι καθηλωμένοι απλά κοιτάζοντας μια οθόνη αλλά θα κυκλοφορούν έξω στις πόλεις χρησιμοποιώντας πραγματικούς χάρτες και διαδρομές προκειμένου να πέσουν πάνω σε κάποιο pokemon ώστε να το αιχμαλωτίσουν ή σε κάποιο φίλο για να αναμετρηθούν. Το παιχνίδι εκτυλίσσεται λοιπόν με εξερεύνηση του πραγματικού κόσμου μέσω της κάμερας του κινητού. Το ειδικό λογισμικό θα εμφανίζει από μόνο του στην κάμερα, το pokemon, και τότε η πραγματική δράση θα ξεκινά.






Μ' αυτό τον τρόπο μπλέκεται έτσι η εικονική πραγματικότητα με την καθημερινότητα, δίνοντας μας μια γεύση από το μέλλον. Μάλιστα θα συνοδεύεται και από ένα wearable που λέγεται Pokemon Go Plus που θα συνδέεται με Bluetooth με το κινητό επιτρέποντας στον χρήστη να παίζει το παιχνίδι χωρίς να κοιτάζει διαρκώς την οθόνη. Αυτό το αξεσουάρ θα κοστίζει 34,99 δολάρια και θα κυκλοφορήσει μετά την εφαρμογή.





Ατυχήματα και ευτράπελα


Από την πρώτη κιόλας μέρα κυκλοφορίας του παιχνιδιού έχει επικρατήσει πανικός ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που το "τερμάτισαν". Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το εξωτερικό ένας άνδρας κατηγορείται από τις αστυνομικές αρχές της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ καθώς προκάλεσε ατύχημα την ώρα που σταμάτησε πάνω σε κεντρική λεωφόρο για να πιάσει τον "Πίκατσου". Ο άνδρας μάλιστα φέρεται να δήλωσε πως "αν θέλεις να τα πιάσεις όλα πρέπει να ρισκάρεις". Το σίγουρο είναι πως στις Αρχές πέραν όσων στέλνουν μηνύματα και μιλούν στο κινητό την ώρα που οδηγούν τώρα προστέθηκε και ο πονοκέφαλος εκείνων που παίζουν Pokemon Go.

Επίσης, μια παίκτρια του παιχνιδιού από το Riverton εντόπισε ένα πτώμα, άγνωστων στοιχείων καθώς έψαχνε για Pokemon, σε μια φυσική πηγή νερού, στο Big Wind River, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βρετανικού Independent. «Περπατούσα κατά μήκος της ακτής όταν είδα κάτι στο νερό. Έπρεπε να ξανακοιτάξω για να συνειδητοποιήσω ότι ήταν ένα πτώμα. Ήταν πολύ σοκαριστικό και δεν ήξερα στην αρχή τι να κάνω. Κάλεσα την αστυνομία. Ήμουν πολύ φοβισμένη και έκλαιγα» δήλωσε σοκαρισμένη η νεαρή κοπέλα.

Πάντως μέσου του παιχνιδιού κάποιοι επιτήδειοι φαίνεται να βρήκαν μια καλή ευκαιρία να εξαπατήσουν τους χρήστες καλώντας τους μέσω της εφαρμογής να πάνε σε διάφορα απομακρυσμένα σημεία στα οποία υποτίθεται βρίσκονται pokemon προκειμένου να τους ληστέψουν. Η αστυνομία στο Μιζούρι των ΗΠΑ έχει ήδη καταγράψει τέτοια περιστατικά και καλεί τους χρήστες να ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το Pokemon GO κυκλοφορεί ήδη στις Η.Π.Α και στην Αυστραλία στις 7 Ιουλίου και έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή των charts του iOS, ανεβάζοντας ταυτόχρονα την μετοχή της Nintendo. Αξίζει να σημειωθεί ότι κράσαραν και σέρβερς λόγω της μεγάλης ζήτησης για το παιχνίδι. Οι fan του παιχνιδιού στη χώρα μας θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο μέχρι το επίσημο λανσάρισμα που δεν αποκλείεται να είναι μέσα στον Ιούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sosialiste....