Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Tweet με +23 χαρακτήρες από την εξαίρεση των URL στην καταμέτρηση 

Τη διεύρυνση των μηνυμάτων που στέλνουν μέσω Twitter φέρεται να εξετάζει σοβαρά η δημοφιλής, αν και «παγωμένη», υπηρεσία microblogging, σύμφωνα με πληροφορία που μεταδίδει το Bloomberg. Η διεύρυνση όμως, λέγεται πως δεν θα ξεπερνά τους 23 χαρακτήρες, οι οποίοι εξοικονομούνται από την εξαίρεση των χαρακτήρων που καταλαμβάνουν οι συντετμημένες διευθύνσεις που οδηγούν σε φωτογραφίες/βίντεο και δικτυακούς τόπους.

Οταν ένα tweet συνοδεύεται από μια φωτογραφία προσμετράται και το URL της φωτογραφίας που δημιουργεί η υπηρεσία (της μορφής pic.twitter.com). Κάθε tweet μπορεί να συνοδεύεται από έως και 4 φωτογραφίες (και έτσι, μπορεί να χρειαστούν περισσότεροι από 60 χαρακτήρες για αυτό). Το ίδιο ισχύει για την δημοσίευση βίντεο σε tweet. Οποιοδήποτε link μετατρέπεται σε ένα μήκους 23 χαρακτήρων (ακόμα κι αν είναι μικρότερο).Ο Τζακ Ντόρσι, ο νεαρός CEO και συνιδρυτής της επιχείρησης, δεν φαίνεται να εξετάζει να βάλει τέρμα στην περιορισμένη έκταση των tweet πέραν των 140 χαρακτήρων, η οποία ορίστηκε εξ αρχής το 2006 -πριν την ευρεία διάδοση των smartphone. Τα DM πάντως δεν περιορίζονται στους 140 χαρακτήρες από το 2015.

Από την άλλη, τα σύντομα tweet διαφοροποιούν την υπηρεσία από άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εξαίρεση των συντετμημένων link από την καταμέτρηση λέγεται ότι μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες για προώθηση περιεχομένου προστιθέμενης αξίας συνοδευόμενο από φωτογραφίες και βίντεο, όπως για παράδειγμα η διοχέτευση μηνυμάτων για την εξέλιξη και τα αποτελέσματα αθλητικών αγώνων, δικαιώματα για τους οποίους έχει ήδη αγοράσει η Twitter Inc.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, η αλλαγή στην έκταση των tweet αναμένεται πριν το τέλος Μαΐου, ωστόσο επισήμως η εταιρεία δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία.

Πρόσφατα, αναδείχτηκαν τα μηνύματα που έγραφαν τον... επικήδειο της υπηρεσίας, με hashtag #RIPTwitter, αφού διέρρευσε ότι μια από τις αλλαγές που εξετάζει η εταιρεία είναι να προβάλλει με προτεραιότητα tweet που θα κρίνει -αλγοριθμικά, όχι με ανθρώπινη παρέμβαση- ποια tweet έχουν αυξημένη πιθανότητα να έχουν ενδιαφέρον για κάθε χρήστη. 

Οι αλλαγές αυτές όμως θα είχαν μια παράπλευρη συνέπεια που σχετίζεται με το όριο των 140 χαρακτήρων: πολλοί χρήστες γράφουν μια αλληλουχία μηνυμάτων με αρίθμηση (π.χ. 1/3, 2/3, 3/3). Μια αλλαγή στην σειρά που εμφανίζονται τα μηνύματα, που δεν θα ακολουθούν πλέον το ένα το άλλο με βάση το χρόνο δημοσίευσης, θα χαλούσαν την αλληλουχία αυτή, καθιστώντας την επικοινωνία δυσνόητη. 

Με αφορμή την πληροφορία περί εξαίρεσης των URL από την καταμέτρηση χαρακτήρων και κυρίως, την αυξημένη ευαισθησία των χρηστών του σε οποιεσδήποτε επεμβάσεις στο twitter feed τους,  το #RIPTwitter αναβίωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sosialiste....