Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Έρευνα - Το Facebook «τρώει» την μπαταρία και από τα iPhone

Πριν από λίγες μέρες αποκαλύφθηκε ότι η εφαρμογή του Facebook καταναλώνει μεγάλο ποσοστό από την μπαταρία στα Android και ότι αν κάποιος τη διαγράψει και μπαίνει από τον browser του κινητού του μπορεί να εξοικονομήσει έως και 20% από τη μπαταρία του.

Η δοκιμή για τα iPhone έγινε από την βρετανική Guardian και τα αποτελέσματα είναι σχεδόν τα ίδια, αφού σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η μπαταρία, όταν διαγράφηκε η εφαρμογή του Facebook και ο χρήστης έμπαινε από browser, διατηρήθηκε κατά 15% περισσότερο.

Σύμφωνα με την Mirror ακόμη και αν θέλετε να μπαίνετε στο κοινωνικό δίκτυο αλλά θέλετε να διατηρείται περισσότερο η μπαταρία στο κινητό σας, μπορείτε να διαγράψετε την εφαρμογή και να μπαίνετε από το Safari.

Πέρυσι, το Facebook ήρθε αντιμέτωπο με εμπειρογνώμονες λογισμικού και δημοσιογράφους που ασχολούνται με θέματα τεχνολογίας, οι οποίοι αποκάλυψαν ότι η εφαρμογή του Facebook «τρώει» πολύτιμη μπαταρία του κινητού λόγω των «κρυφών» διεργασιών που «τρέχουν». Η εταιρεία είχε μάλιστα αναγνωρίσει το πρόβλημα και υποσχέθηκε να το λύσει.

Παρόλα αυτά το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει και η λύση είναι η διαγραφή της εφαρμογής. Ευτυχώς ωστόσο το Messenger για να συνομιλείτε με φίλους σας είναι αυτόνομη εφαρμογή και μπορεί να παραμείνει. Άλλοι τρόποι επίσης να εξοικονομήσετε μπαταρία από το κινητό σας είναι οι εξής:

1. Μειώστε τη φωτεινότητα στην οθόνη σας καθώς το περισσότερο φως καταναλώνει περισσότερη μπαταρία.

2. Μειώστε το χρόνο του αυτόματου σβησίματος της οθόνης. Ψάξτε για την φράση «Χρονικό όριο οθόνης» σε Android ή «αυτόματο κλείδωμα» στο iPhone.

3.Κλείστε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε. Καταναλώνουν πολύτιμη μπαταρία από το κινητό σας.

4. Απενεργοποιήστε το Wi-Fi. Όταν είστε έξω η συσκευή ψάχνει και μπαίνει συνεχώς σε νέα δίκτυα Wi-Fi καταναλώνοντας την μπαταρία σας.

5. Απενεργοποιήστε τη δόνηση η οποία επίσης καταναλώνει περισσότερη μπαταρία.

http://www.patrasevents.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sosialiste....