Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί η Δευτέρα είναι η μέρα της γκρίνιας



Η Δευτέρα δεν είναι μόνο η χειρότερη μέρα της εβδομάδας, αλλά σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση είναι και η χειρότερη. Ο μέσος εθελοντής της μελέτης δήλωσε πως τα πρωινά της Δευτέρας περνάει 34 λεπτά γκρινιάζοντας για τα πάντα – από το ότι αναγκάστηκε να ξυπνήσει μέχρι τους τόνους δουλειάς που τον περιμένουν – όταν τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας έχει ξεμπερδέψει με τη γκρίνια μέσα σε 22 λεπτά. Μάλιστα ο ένας στους τρεις ερωτηθέντες, δήλωσε ορθά κοφτά πως μισεί τις Δευτέρες και μακάρι να μην έρχονταν ποτέ.

Όπως γράφει η εφημερίδα Daily Mail, η δευτεριάτικη δυστυχία μας δεν έχει να κάνει μόνο με τη δουλειά. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των εθελοντών, σημαντική αιτία της γκρίνιας είναι πως έχουν ξεδώσει τόσο πολύ το Σαββατοκύριακο, ώστε το πρωί της Δευτέρας το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να κοιμηθούν. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 2.000 Βρετανούς. Όπως έδειξε, γενικώς έχουμε την τάση να γκρινιάζουμε για την δουλειά μας, την κίνηση στους δρόμους, την κούραση που νιώθουμε αλλά και για τα τυχόν (σοβαρά ή μη) προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε.

Την Δευτέρα, όμως, η γκρίνια μας βρίσκεται στο μέγιστό της, καθώς νιώθουμε υπέρμετρο στρες για ό,τι έχουμε να κάνουμε, εντός και εκτός σπιτιού και δουλειάς. Επιπλέον, Δευτέρα φαίνεται πως μας εκνευρίζει περισσότερο τα μαλλιά μας που δεν λένε να στρώσουν, το σώμα μας που πονάει παντού, το ότι δεν ξέρουμε τι ρούχα να βάλουμε για να πάμε στη δουλειά, το μποτιλιάρισμα καθ’ οδόν προς τη δουλειά και βεβαίως το κομπιούτερ που αργεί να ανοίξει και τα δεκάδες email στα οποία πρέπει να απαντήσουμε.

Η δημοσκόπηση κατέδειξε έναν ακόμα λόγο για την γκρίνια μας: νοσταλγούμε ήδη το Σαββατοκύριακο, και την χαλάρωση και την ψυχική ανάταση που μας χάρισε.




http://www.sofokleousin.gr/archives/283750.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sosialiste....