Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

3 φυσικοί τρόποι για μακριά και γερά νύχια!



Και ποιά δεν έχει ζηλέψει τα όμορφα δυνατά νύχια της διπλανής της; Και ποια δεν θέλει τα νύχια της να μεγαλώνουν γρήγορα και χωρίς να σπάνε; Εξάλλου , η υγιής ανάπτυξη των νυχιών μας αντικατοπτρίζει την καλή κατάσταση της συνολικής υγείας μας!

Η βασική πρωτεΐνη των νυχιών, η κερατίνη είναι η ίδια και η ίδια με εκείνη των μαλλιών. Διάφοροι παράγοντες συμβάλλουν στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των νυχιών σας, όπως ορμονικές αλλαγές , προβλήματα υγείας, φάρμακα , διατροφικές ελλείψεις και φυσική γήρανση. Παράλληλα, η αργή ή κακή ανάπτυξη των νυχιών μπορεί επίσης να συνοδεύεται από εύθραυστα νύχια, που σπάνε με το παραμικρό και άλλα προβλήματα !

Σας προτείνουμε λοιπόν τρεις θεραπείες με απλά υλικά που θα βοηθήσουν στη γρήγορη και υγιή ανάπτυξη των νυχιών σας!


1. Ελαιόλαδο

Πριν κοιμηθείτε, εφαρμόστε με μπατονέτα ή λίγο βαμβάκι, ελαιόλαδο στα νύχια και τα πετσάκια σας και κάντε απαλό μασάζ για 5 λεπτά. Καλό είναι πιο πριν να έχετε ζεστάνει λίγο το ελαιόλαδο. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία κάθε μέρα. Το ελαιόλαδο είναι ο,τι καλύτερο για τη σωστή θρέψη των νυχιών σας μιας και διεισδύει βαθιά στο δέρμα και τα νύχια. Επιπλέον, περιέχει τη βιταμίνη Ε η οποία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά στην επιδιόρθωση κατεστραμμένων νυχιών σας και τη γρήγορη ανάπτυξη τους.


2. Χυμός Πορτοκαλιού
Μια άλλη θεραπεία που μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη των νυχιών είναι ο χυμός πορτοκαλιού. Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C ευνοεί την παραγωγή κολλαγόνου και διατηρεί τα νύχια σας υγιή. Επίσης, το φολικό οξύ, που περιέχει, είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των νυχιών. Μουλιάστε τα νύχια σας σε φρέσκο χυμό από πορτοκάλι για τουλάχιστον 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό, στεγνώστε και εφαρμόστε λίγη ενυδατική κρέμα. Μπορείτε να ακολουθήστε αυτή τη θεραπεία μία φορά την ημέρα έως ότου ικανοποιηθείτε με τα αποτελέσματα!


3. Συνταγή με λεμόνι

Τα λεμόνια περιέχουν βιταμίνη C που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των νυχιών. Επίσης, βοηθά στην θεραπεία των κίτρινων νυχιών , δίνοντας τους μια καινούργια λάμψη! Σε ένα μπολ ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μπορείτε ελαφρώς να ζεστάνετε το μείγμα (αν θέλετε ακόμη και στο φούρνο μικροκυμάτων) και στη συνέχεια μουλιάστε τα νύχια σας για 10 λεπτά. Στεγνώστε και απλώστε τέλος μια ενυδατική κρέμα στα χέρια σας.



Πηγή: http://www.queen.gr/OMORFIA/diy/item/101216-3-fysikoi-tropoi-gia-makria-kai-gera-nyhia#ixzz4COl7IJP0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sosialiste....